Mrt

Deprem Haftası faaliyetleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı düzenlenerek öğrencilerimiz acil durumlar konusunda bilinçlendirildi.Tatbikat sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilen öğrenciler, toplanma alanında acil durum prosedürleri hakkında bilgilendirildi.

Mrt

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni İdris Ak, "Kil Tabletten Tablet Bilgisayara Geçiş" kazanımını uygulamalı olarak işledi. Öğrencilere kil tabletin nasıl yapıldığını deneyerek öğrenme fırsatı sunan öğretmenimiz bu interaktif derste, öğrencilere bilimle buluşmanın heyecanını yaşattı ve öğrenmeyi daha keyifli hale getirdi.

Mrt

Afete Hazırlık Kulübü öğretmenlerimiz, öğrencilere deprem öncesi, anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda kapsamlı bir eğitim verdi. Afet ve Acil Durum bilincini artırmayı hedefleyen bu eğitimde afetlere karşı hazırlıklı olmanın değeri vurgulandı.

Mrt

Öğrencilerimizin sınav stratejilerini güçlendirmek ve başarılarını arttırmak için okulumuz rehber öğretmeni Nur Gündüz Demir, 8. sınıflara yönelik LGS'ye hazırlıkta test ve deneme çözme teknikleri üzerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mrt

Akademik hedeflere ulaşma yolundaki planlamamızın bir parçası olarak, 5-6-7. sınıflarda deneme sınavı yapıldı.Öğrencilerimizin akademik gelişimine yönelik bu yönde yapılan çalışmalarımız devam ediyor.

Şbt

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 8. sınıflara yönelik deneme sınavı yapıldı. Bu değerli etkinlikteki katkılarından ötürü Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Sn. Tuncay Akkoyun'a teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen şubat ayı etkinliğinde, öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri resimleştirdi. Kültürel zenginliklerimizi yansıtan bu etkileyici çalışmada öğrencilerimiz dil bilgisiyle sanatı bir araya getirdiler.

Şbt

Bünyesinde bulunduğumuz Yeşilli Yatılı Bölge Ortaokulu ortaklığında düzenlenen Mangala Turnuvası'nın heyecanlı mücadelesi sona erdi.
7/A Medine Parıltı
7/A Helen Parıltı
7/B Faysal Aydın
Öğrencilerimizi tebrik eder, turnuvayı düzenleyen okulumuz öğretmenlerinden Muhsin ATIŞ’a teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizi Mardin 1. Kitap Fuarı'nda bilgi ve kültürle buluşturmaya devam ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun renkli ve heyecan dolu etkinliklerinden biri olan Mangala Turnuvası, öğrencilerimizin stratejik düşünme yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu keyifli bir etkinlik oldu. Turnuvaya katılan öğrenciler, taşları ustalıkla hareket ettirerek rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için kıyasıya yarıştılar. Mangala, taşların stratejik bir şekilde hareket ettirilmesini gerektiren zeka ve planlama gerektiren bir oyun olmasıyla öne çıkıyor. Öğrencilerimiz, her hamlelerinde dikkatli bir şekilde düşünerek, rakiplerinin taktiklerini okuyarak ve kendi stratejilerini belirleyerek oyunu kontrol etmeye çalıştılar. Turnuva boyunca, öğrencilerin odaklanması, hızlı düşünme yetenekleri ve stratejik planlama becerileri ön plandaydı. Her hamlede bir sonraki adımı öngörmek, oyuncuların oyunu kazanmak için kritik bir avantaj sağladı. Mangala Turnuvası sadece rekabetçi bir ortam sunmakla kalmadı, aynı zamanda öğrenciler arasında dostluk ve işbirliği duygularını da güçlendirdi. Bir araya gelerek oyun oynamanın keyfini yaşayan öğrenciler, bu deneyimden unutulmaz anılarla ayrıldılar.

Şbt

8. sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilimler Lisesi, Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen Lisesi'ni ziyaret ettik. Öğrencilerimizin bireysel potansiyellerini keşfetmeleri ve ileriye yönelik sağlam adımlar atmaları konusunda destek olmaya devam ediyoruz.

Şbt

Bugün, 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak adına okulumuzda düzenlenen törende bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalanlara sabır diliyoruz.

Şbt

Okulumuzun Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı, Okul Müdürümüz Ahmet BACARU’nun yönetiminde tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Okul müdürümüz, “öğrenci-öğretmen-veli”üçgeninde güçlü bir bağ ve başarılarla dolu bir dönem temenni etti.

Şbt

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci dönem zili bugün çaldı. Çocuklarımızın keşif dolu yolculuğunda, ailelerin destekleriyle ve öğretmenlerin rehberliğinde yeni başarılar elde etmek için hazırız. Başarılı, sağlıklı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim dönemi temenni ediyoruz.

Ock

Birinci dönemi acısıyla tatlısıyla birlikte başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Sevgili çocuklar tatilin tadını çıkarın, dinlenin ve ikinci döneme dolu dolu enerjiyle dönün. İyi tatiller!